herpes info oversat fra engelsk på google

Forum for søde mennesker med et sår på læben
Besvar
Gæst

herpes info oversat fra engelsk på google

Indlæg af Gæst »

Herpes virus
Virus forårsager herpes infektioner. En virus er en mikroskopisk organisme, der invaderer celler, og mens det er der, forstyrrer den normale aktiviteter i cellen. Der er otte humane herpes virus. De omfatter herpes simplex 1 (HSV 1), herpes simplex 2 (HSV 2), varicella zoster-virus (VZV), Epstein-Barr virus (EBV), cytomegalovirus (CMV), human herpesvirus 6 (HHV 6), human herpes virus 7 (HHV 7), og den menneskelige herpesvirus 8 (HHV 8).
HSV-1 er den virus, der normalt er forbundet med forkølelsessår (også kaldet feber blister), der forekommer på læber, næse, hage, og andre dele af ansigtet. Mange HSV 1 infektioner er indgået i løbet af barndommen, og de fleste infektioner gå helt ubemærket hen, fordi de symptomer kan være små eller ikke synlige.
Omkring 56% af befolkningen over 14 år i USA viser tegn på en tidligere HSV-1-infektion, når deres blod testes for HSV-1-antistoffer. Andelen er faldende over tid, måske flere mennesker erkender, at "herpes" forårsager forkølelsessår og mere omhu for ikke at kysse andre, når forkølelsessår er til stede.
HSV 2 er den virus, der normalt er forbundet med genitale herpes infektioner. Omkring 22% af befolkningen i USA i løbet af 12 år viser tegn på HSV 2-infektion, når blodet er testet af en test, der præcist skelner mellem HSV 1 og 2. Af dem, der er inficeret med HSV 2, kun omkring 10% ved det.
Varicella-zoster er den virus, der er ansvarlig for skoldkopper og helvedesild (også kaldet herpes zoster). Efter at en person får tilbagebetalt af udbrud af skoldkopper sår, den virus forbliver i kroppen i nervecellerne. På et tidspunkt i fremtiden, kan virus igen rejse til overfladen af huden og forårsage sygdom kaldet helvedesild. Helvedesild er karakteriseret ved smertefulde blistery sår på den ene side af kroppen. Det kan optræde hvor som helst, men oftest er det vises på bryst, ryg eller ansigt. Hos ældre mennesker, især, kan helvedesild være en ubehagelig prøvelser. Selv efter at blister er gået den smerte, kan forblive i flere måneder. Dette kaldes post-herpetisk neuralgi.
Selv om helvedesild blister kan se lidt ligesom HSV 1 eller 2, er det ikke det samme, og en erfaren professionel kan afgøre forskellen med præcise test. Men nogle gange de to (simplex og herpes zoster) blander sig. Den måde at se forskel er, at simplex vender tilbage, men zoster næsten aldrig gør. Kun 3% til 4% af de mennesker, der bliver zoster nogensinde får tilbagefald, og af dem, der gør, næsten ingen, der dukker op igen, medmindre de har en stærkt kompromitteret immun system. Der er nu en vaccine kaldet Zostavax at halveres risikoen for at få helvedesild. Vaccinen er godkendt til personer 60 år og derover. Prisen er omkring $ 175 og anbefales kraftigt at reducere risikoen for at få helvedesild og post-herpetisk neuralgi
Epstein-Barr-virus er den mest almindelige årsag til mononukleose. Fleste voksne vil teste positive for Epstein-Barr antistof, selvom de aldrig har haft genkendt mononukleose.
Cytomegalovirus (CMV) infektioner hos raske voksne plejer at gå ubemærket hen. Fleste voksne viser tegn på blodprøver for at have været smittet med cytomegalovirus. Men hvis en mor første kontrakter CMV, mens hun er gravid, kan det medføre alvorlige problemer i det ufødte barn. Cytomegalovirus er også et problem for personer, hvis immunforsvar ikke fungerer korrekt, ligesom dem, der har hiv eller aids.
Human herpes virus type 6 forårsager roseola hos børn. Human herpesvirus type 7 forårsager udslæt i lidt ældre børn. Human herpesvirus type 8 årsager Kaposis sarkom (KS), en infektion ses oftest hos AIDS-patienter, men lejlighedsvis i andre befolkninger, også.
Hvis du har yderligere spørgsmål om varicella zoster, Epstein Barr, CMV, eller HHV 6, 7 eller 8, kan du ønsker at kontakte din kliniker. Resten af denne bog diskuterer kun herpes simplex virus. Når ordet "herpes" er brugt, vil den henvise til genital herpes infektioner, medmindre andet er angivet.
Symptomer
Genital herpes infektioner inddeles i tre kategorier: primære, ikke-primære (første), eller tilbagevendende. Et primærudbrud er defineret som et udbrud, der forekommer i en person, som ikke har nogen forudgående antistof mod herpes simplex virus mening, de har aldrig haft enten HSV 1 eller HSV-2. Primær symptomer er ofte mere alvorlig. De fleste personer, der oplever et sandt primærudbrud har symptomer, som de ikke finder generende, eller de måske ikke har nogen symptomer overhovedet.
De mennesker, der har symptomer med deres primære udbrud kan have hele kroppen engagement: hovedpine, smertende led, træthed, feber, smerter i benene, og influenzalignende symptomer. Lymfeknuderne i lysken ofte blive udvidet og udbud, og kan føle sig ligesom store ærter under hudens overflade. Når lymfeknuder billede, skal det faktisk skal kunne ses som en god ting, fordi det betyder, at immunsystemet er montere en aggressiv reaktion på herpes infektion. læsioner eller sår også kan forekomme i halsen eller mund.
Genital symptomer kan omfatte sår (ofte på begge sider af kønsorganer), smertefuld vandladning, kløe, og en udledning fra penis eller skeden. Sårene begynder som blister derefter bryde åben og danne sår i huden. Kvinder har ofte ikke mærke til blister fase på skamlæber, fordi skamlæber gnide sammen med bevægelse og blærer hurtigt brudt. Hvad der stadig er sår. Læsioner på de indre skamlæber ikke danner skorper. stedet, ny hud erstatter sår. Kvinderne har oftest læsioner på livmoderhalsen samt, og mænd kan have dem inde i penis i urinrøret, der forklarer den udledning, der er beskrevet ovenfor som inficerede celler Slough ud fra disse områder. Nogle kvinder med primær herpes infektioner også få en gær infektion i skeden, der gør kløe og udlede mere irriterende.
Ofte, en ny afgrøde af herpes læsioner vises fem til syv dage efter den første parti. Den typiske primære udbrud varer fra to til tre uger i de personer, der opdage symptomer. Ikke-primære (eller første) første episode infektioner opstår, når en person der tidligere har været inficeret med HSV-1 nyligt erhverver HSV-2. De eksisterende antistoffer mod HSV 1 holder HSV 2-infektion oftest under kontrol, og HSV 2 symptomer kan være overset fuldstændigt. Imidlertid har de antistoffer mod HSV 1 ikke holde nogen fra at få HSV-2. Så kunne en person har haft forkølelsessår forårsaget af HSV 1 (eller er blevet smittet uden at vide eller huske det) og stadig få genital herpes, der forårsages af HSV-2.
Symptomerne for ikke-primære første episode infektioner er mindre alvorlige end for den primære infektion og mest gå ubemærket hen. Sårene normalt dækker et mindre område, hele kroppen symptomer som beskrevet ovenfor, er mindre tilbøjelige til at opstå, og restitutionstid er typisk kortere. Det er vigtigt at bemærke, at de fleste mennesker i denne kategori har udbrud, der er mindre nok til at gå ubemærket hen. Så mange som 80-90% af første gang skamfering udbrud gå uopdaget.
GENTAGNE infektion forekommer hos mennesker, der har haft en tidligere HSV infektion på eller nær samme sted på kroppen. For dem med genital herpes, der omfatter at have udbrud hvor som helst i "boksershorts" område. En enkelt gruppe af nerver leverer kønsorganer, lår, underliv, endetarm og bagdel. En person behøver ikke at have haft seksuel kontakt med nogen del af dette område for at have udbrud der. For eksempel behøver man ikke har haft analsex at have et udbrud omkring endetarmen.
For nogle mennesker, forekomme udbrud på samme sted hver gang, men undertiden udbrud flytte til en ny placering. Løbet af tilbagevendende udbrud, de fleste mennesker ikke oplever hele kroppen symptomer som hovedpine, feber osv. sår dække et stadig mindre område, og mange mennesker ikke erfaringer med deres udbrud. Den gennemsnitlige fornyet varer cirka 2 til 10 dage. Femten til 30 procent af kvinderne har virus til stede på livmoderhalsen under gentagelser. Der er tale om gennemsnitstal, og udbrud kan variere en hel del selv i den samme person. En person, der kunne have genital herpes i 30 år, der ikke kender det, og så har deres første anerkendt igen. Da de endelig har et udbrud de erkender, det kan forårsage unødig kaos i relationer, hvis mistanke om utroskab opstår.
Et par ord om MUNDTLIG herpes: Fordi oral herpes kan forårsage genital seksuelt overførte infektioner, det skal diskuteres kort i denne bog. Dog skal det bemærkes, at langt størstedelen af orale infektioner (forkølelsessår og feber blister) ikke seksuelt overførte. Oral herpes er ofte erhverves i barndommen, og er ofte et resultat af en voksen med et forkølelsessår kysse et barn. Men mange opkøb sker helt uden symptomer. Voksne, som får en mundtlig første infektion kan have symptomer, der er både dramatiske og smertefulde. Blister kan udvikle sig omkring munden, inde i munden, og på andre steder i ansigtet. Lymfeknuderne i nakken og hoved kan forstørre og blive meget mørt. Ligesom med genital herpes, kan den smittede person føler de har influenza.
Oftest mennesker smittet med mundtlig HSV 1, er gentagelser, der finder sted på grænsen mellem læben og i ansigtet. Det er almindeligt kendt som forkølelsessår eller feber blister. Herpes forårsager ikke fordærve sår, der er sår, der opstår inde i munden. Når folk har forkølelsessår, skal de ikke give oralsex til andre. Ligesom med genital herpes, er der risiko for at give ud (eller kaste) den mundtlige herpes virus uden symptomer er til stede. HSV 1 (udskilles fra mundingen af mennesker med tilbagevendende forkølelsessår på omkring 18 ud af hver 100 stikprøven dage. Selvom herpes udbrud sjældent forekomme inde i munden, nedlæggelse af virus kan ske inde fra mundhulen.
HSV 1 er nu skyld i omkring en tredjedel af første gang genital herpes udbrud. Ved det første udbrud, er der ingen forskel mellem, hvordan type 1 og type 2 opfører sig. Men hvis en person er blevet smittet med type 1 kønsorganer, de er langt mindre sandsynligt, at få gentagelser. Gentagne sats for genital HSV-1 infektion er ca et udbrud hvert andet år i forhold til HSV 2 genital infektion, der gentager sig fire til seks gange om året. Det er meget vigtigt, når herpes lab test er færdig (enten blod eller svaberprøve), at de positive resultater er skrevet som enten HSV. 1 eller 2. Det er vigtigt at kende den virale type, fordi en person, der har HSV 1 genitalt kan stadig erhverve HSV 2 kønsorganer (omvendt næsten aldrig sker). Derudover kan HSV 1 genital infektion ske i et forhold, hvor ingen person nogensinde har haft en anden seksuel partner men de par udøver oralsex.
Prodrome
Omkring halvdelen af befolkningen med genital herpes opleve noget kendt som prodrome. Prodrome er et sæt af symptomer, der opstår, før en egentlig udbrud er til stede. Kløe, prikken, en gennemgang-under-the-skin feeling, smerter ned bag på benet eller i balderne, kan alle være tegn på en gentagelse på vejen. Nogle mennesker oplever prodrome tegn, men har ingen gentagelse. Dette kaldes en "afbrudt" udbrud.
Over tid kan opstå et mønster, som vil hjælpe med at forudsige igangsættelsen af et herpes udbrud. Den virus kan sikkert overføres under prodrome, så på det punkt man skal holde op med at have seksuel kontakt med det inficerede område, det være sig i munden eller kønsdelene. Det kan være nyttigt at holde en kalender over prodromes og udbrud i et stykke tid for at se, hvordan godt man kan forudsige en gentagelse. udvikle en bevidsthed om prodromale symptomer er en måde at forsøge at mindske risikoen for overførsel af virus til en anden person.
"Udløsende mekanismer" er de ting, der synes at være forbundet med anfald af et udbrud. Menstruation, sollys, graviditet, p-piller, kost, friktion (som omfatter langvarig eller kraftig samleje, oralsex eller onani), stress, sygdom, og varme er alle blevet identificeret som mulige udløsende mekanismer. Igen, holde en kalender over begivenheder i forbindelse med udbrud kan medvirke til at identificere ens egen udloesningsmekanismer, hvis det er rigtigt der er nogen. Det er værd at bemærke, at kun én undersøgelse har vist, at stress, og kun forlænget varighed stress, har nogen relation til gentagelser. Flere andre undersøgelser har ikke bekræftet en stress-forbindelse, men understreger, ud over at have stress er ikke noget holdepunkt.
Folk, der har genital HSV-2 har et gennemsnit på fire til seks udbrud om året. Dette varierer meget fra person til person, og nogle har helt op til to udbrud om måneden til andre, der udbrud kun én gang hvert femte år. Mænd har generelt en mere udbrud om året end kvinder gør. Det første år for at have herpes kan ikke være en god målestok for ting til at komme, folk kan have flere udbrud i dette første år, end de gør senere. Giver ud for virus uden symptomer er også mere almindelige i de første seks til tolv måneder for at have herpes.
Diagnosticere Herpes
Genital herpes kan være udfordrende at diagnosticere, men en nøjagtig diagnose er hjørnestenen for alt, hvad der følger og er absolut nødvendigt. Korrekt diagnose kan ikke understreges kraftigt nok. Metoder er under hastig forandring, så vær forberedt på en vis uklarhed og misinformation om processen. Men ikke nøjes med noget mindre end overbevisende. Du behøver ikke have, og du vil blive glad for, at du holdt ud i at få det bedst mulige svar.
Der er tre måder, hvorpå diagnosen herpes kan gøres. De omfatter en fysisk undersøgelse, svaberprøve, og / eller en blodprøve. Med alle tre teknikker, en omhyggeligt indsamlede medicinske og seksuelle historie tilføjer til nøjagtighed.
Fysisk undersøgelse
En fysisk eksamen er en af de mest benyttede (og mindst troværdige) diagnostiske metoder. En læge, sygeplejerske praktiserende læge, lægens assistent eller RN uddannet i STD evaluering normalt ikke til eksamen. For det første, undersøgeren fuldfører en mundtlig sygehistorie vedrørende løbet af sygdommen. De bliver nødt til at vide, hvad seksuel praksis patienten deltager i (oralsex, vaginalt samleje, analsex) for at vide, hvilke områder, for at kontrollere symptomerne. Dette kan føle sig akavet for patienterne, men det er nyttigt at huske på, at mennesker, der arbejder på det medicinske område er stort set unshockable. Det er vigtigt, at alle oplysninger skal gives så ærligt og fuldstændigt som muligt.
Næste, de ser for symptomer forbundet med genitale herpes. For kvinder kan dette omfatte en underlivsbetændelse undersøgelse af de indre kønsorganer. Hvis der er smertefulde læsioner, kan klinikeren vælge at fjerne den interne del af eksamen, indtil symptomerne aftager. Under en typisk kvindelige eksamen, vil de ydre kønsorganer, vagina og livmoderhalsen efterses for læsioner og usædvanlige decharge. Hos mænd, vil penis og pung skal undersøges for sår.
Både mænd og kvinder vil også blive undersøgt for tegn på infektion i eller omkring endetarmen, på lår og bagdel i den offentlige hår området, og i og omkring munden. Lymfeknuder i lysken, vil blive kontrolleret for udvidelsen og ømhed. Hvis læsionerne ikke er til stede, en fysisk eksamen vil ikke give en nøjagtig diagnose, til at diagnosticere eller udelukke herpes infektion. Udtalelserne fra den amerikanske regerings CDC (Centers for Disease Control) er, at laboratorieprøver, der skal gøres for at bekræfte den opfattelse af klinikeren. Undersøgelser har vist, at klinikere, baseret på en klinisk eksamen alene, fejlagtigt identificere ting som herpes, at der ikke rigtig er herpes op til 20% af tiden. Insister på lab-test i Ud over en eksamen.
Svaberprøve
Viral Kultur
For en viral kultur, er en vatpind gnides kraftigt igennem et område af huden, som ser unormale. Materialet, der er indsamlet på servietten er sat i en væske, før du sender den model til laboratoriet. Svaberen skal være fremstillet af et syntetisk materiale, gerne Dacron eller polyester aldrig bomuld, og skaftet af servietten skal være plast, aldrig træ. Det kan være nødvendigt at forsigtigt åbne en læsion at inddrive materiale nok til at få en god prøve. Beholderen med det flydende og servietten spidsen indvendigt er sendes til et laboratorium. Der, sunde animalske celler er kombineret med patienten prøve. En laborant derefter overholder kultur for ændringer, der typisk forekommer, når herpes er til stede. Hvis sådanne ændringer skulle forekomme, at prøven er erklæret positiv, hvilket betyder, at herpesvirus er til stede i prøven. Taste bør derefter ske på prøve at se, om patienten har HSV. 1 eller 2. Hvis ændringerne ikke opstår, så prøven er erklæret negativ, hvilket betyder, at der var utilstrækkelige virus eller ingen virus til stede i prøven.
Et negativt resultat betyder ikke nødvendigvis, at personen ikke har herpes. Hvis testen er negativ, kan det skyldes, at prøven var samlet for sent i udbrud, at kulturen er blevet håndteret forkert i medicinsk kontoret eller i laboratoriet, eller at det tog for lang tid for prøven for at komme til laboratoriet, før behandlingen. En undersøgelse viste, at herpes kulturer give falsk negative resultater 76% af tiden i forhold til de mere præcise PCR-testen er beskrevet nedenfor. Det betyder, at 76% af tidspunkt, hvor en kultur, der kommer tilbage negativ, den person, der virkelig har herpes jo, når man sammenligner med den samme prøve køres ved PCR.
Alle negative kulturer bør følges op med en nøjagtig blodprøve tre til fire måneder fra mulige eksponering at se, om den person, der virkelig har herpes. Falsk positive kulturer er yderst sjældne. Hvis en kultur er positiv, kan en person roligt gå ud fra, at de har herpes. De traditionelle kultur kan tage 7 til 14 dage til at vokse. Der er nye test på markedet, der giver hurtigere resultater, nogle så hurtigt som 18 timer. Disse kan være lidt mindre følsomme end de kulturer, der vokser hele 7 til 14 dage.
PCR (polymerasekædereaktion)
PCR svaber-test er også udføres ved at indsamle en prøve fra en unormal hudområde. Men denne test er meget mere følsom end en kultur, dvs mere sandt tilfælde af herpes er hentet op ved brug af denne test. Simply put, PCR-testen tager en lille prøve af virussen, og forstærker det mange gange, så det kan ses og efterfølgende skrevet.
Denne test er nu tilgængelig rutinemæssigt i store nationale laboratorier, men kan være dyrere end kultur for selvstændige betaler patienten. Mindre lokale labs måske endnu ikke ved hjælp af HSV PCR. Det er dog fire gange mere følsom end en kultur og bør vidt muligt anvendes til diagnosticering af herpes fra en vatpind prøve.
Desuden undersøgte prøver ved PCR i stedet for at kultur er meget mere stabile og mindre tilbøjelige til at blive påvirket af transport-spørgsmål eller ved hvor lang tid det tager at få prøver til laboratoriet. I fremtiden vil kulturen sandsynligvis blive erstattet fuldstændigt. Kun PCR bør anvendes til at teste og skrive spinalvæske og babyer med mistanke om herpes infektioner.
Tzanck Forberedelse
The Tzanck testen anvendes undertiden i seksuelt overførte sygdomme (STD) klinikker for en hurtig diagnose, eller det kan anvendes til en hurtig, indledende diagnose, mens kultur eller PCR køres. Til denne test, celler fra bunden af en læsion opsamles på et stykke vat, placeret på en glasplade, farves med et særligt pletter, og undersøges under et mikroskop. Cellerne er smittet med herpes virus vise sig som meget store med mange centre (også kendt som karcinogenitetsstudiet kæmpeceller). inficerede celler pick up pletten på en anden måde end ikke-inficerede celler. Denne test er bestemt ikke, som ønskeligt som et kultur-eller PCR, men en positiv Tzanck, læses af en erfaren lab person, kombineret med et godt fysisk eksamen, seksuelle historie og tilstedeværelse af symptomer i overensstemmelse med herpes-infektion er rimelig præcis.
Men en negativ Tzanck er slet ikke endelige. Som med kulturer, hvis et negativt resultat er opnået, bør det følges i tre til fire måneder fra mulige eksponering med en nøjagtig blodprøve for at fastslå, om herpes infektion, der faktisk har fundet sted. Kan heller Tzanck pletter ikke særskilt HSV 1 fra HSV 2, som er en vigtig del af diagnosen.
Pap Smør
En Pap smear er en proces svarende til den Tzanck test, men en anden farvning teknik anvendes. Men, en celleprøve tendens til at være tilgængelig i flere laboratorier end Tzanck præparater.
Der er en ny test kaldes også en "Silver Pap", der har vist sig i nogle få laboratorier. Med denne test, en herpes PCR er inkluderet i et pap smøre sammen med gonoré og klamydia test. Det er vigtigt at forstå, hvad der sker med denne test, der søger at se, om herpes virus er til stede på tidspunktet for Pap smear er taget. Hvis testen er negativ for herpes, betyder det ikke den person, som ikke er smittet. Det betyder blot, at der ikke var virus til stede ved tidspunkt prøven blev indsamlet. modsætning gonorré eller klamydia, herpes virus er ikke altid til stede på livmoderhalsen med en inficeret person. Der kan sikkert være forvirring omkring betydningen af en negativ "sølv pap". Den eneste måde at vide om herpes infektion i en person, der ikke oplever symptomer (som er asymptomatisk) er at kigge efter den af antistoffer mod virus i en blodprøve, ikke for selve virus.
Blodprøver
Det mest opmuntrende aspekt af diagnose lige nu indebærer fremkomsten af nye, typespecifikke blodprøver for herpes. Herpes blodprøver ser for antistoffer mod herpes virus, og en positiv antistoftest betyder, at den person, der er afgjort smittet med herpes og er smittefarlige til andre. Der findes ikke sådan noget som en blodprøve for at være positiv på grund af "eksponering." Det svarer til at blive gravid - du er, eller er du ikke, er der intet i mellem. antistof er et protein, som vores kroppe som svar til en virus, og nogle gange kan det tage et stykke tid for den enkelte til at udvikle det. Derfor er det vigtigt at vente længe nok fra infektion, før undersøgelsen for at sikre, at testen er korrekt. Den ideelle tidspunkt er tre til fire måneder fra den mulige inficere episode til testning.
Gammeldags blodprøver (kaldet rå antigen test) kan påvisning af antistoffer mod herpes simplex i almindelighed, men var meget dårlige til at skelne præcist mellem type 1 og 2. Så hvis en person havde enten forkølelsessår virus eller genital herpes virus, blodprøve vil være positive for herpes antistof. Disse gamle stil test er ikke troværdige, fordi de indebærer, at de kan se forskel mellem HSV 1 og 2, men kan virkelig ikke. Altså en person kunne få at vide, at de havde HSV 2 (som er næsten altid genital herpes), når det virkelig de havde HSV 1 ( stadig oftest forkølelsessår virus). Denne manglende evne til at skelne mellem de to vira kaldes krydsreaktioner.
Den nye test, kaldet type-specifikke serologiske tests (eller TSST), skelner mellem HSV 1 og 2 med en høj grad af sikkerhed. Den nye præcise tests alle måle en type antistof kaldet IgG. De er baseret på påvisning af glykoprotein G, et stof, der er specifikke for HSV-1 eller HSV-2. TSST ikke fejlagtigt påvisning af antistoffer fra andre herpes vira som skoldkopper.
En type-specifikke IgG blodprøve kan også bidrage til at løse en ny fra en gammel infektion. Lad os sige at en person udvikler en læsion i det genitale område. En svaber test er taget, hverken kultur eller PCR, og resultatet viser HSV 2 opdaget. På samme besøg, en blodprøve tegnes. Den TSST testen er negativ for HSV-2. Dette kunne indikere, at dette er et første infektion, fordi virus er til stede, men ikke nok tid der er gået for antistoffer mod virus, der skal dannes af kroppen. Så en kombination af en positiv svaber test og en negativ antistof blodprøve for samme type forstås den person, der har en første infektion med herpes simplex virus. IgM (en anden type antistof end IgG) test ikke præcist skelne mellem typer af virus (HSV 1 og HSV 2) de kan heller ikke præcist fortælle en ny infektion fra en gammel en. IgM-test kan også fejlagtigt afhente andre herpes vira som skoldkopper eller mono-virus. IgM test for herpes, bør helt undgås.
Så burde der have taget blodprøver for herpes anyway? Det er stadig noget kontroversielt, men her er en delvis liste over dem, der kan være gode kandidater til en herpes blodprøve:
1. Enhver, der har haft en seksuel partner i fortiden, og spekulerer på om de måske har fået herpes uden at udvikle symptomer.
2. Nogen der har været diagnosticeret med herpes ved en visuel eksamen alene, og enten ønsker bekræftelse af diagnosen, eller at få hans eller hendes maskinskrevne virus.
3. Nogen der har haft gentagne gange eller en enkelt negativ herpes kultur fra hudlæsioner, der var mistænkt for at være herpes ved at undersøge kliniker. Da herpes kulturer og selv PCR servietter kan være falsk negativ, skal en blodprøve kan anvendes som en opfølgning på test når tilstrækkelig tid til serokonversion (går fra en negativ blodprøve til en positiv blodprøve.)
4. Nogen der har haft symptomer kan diagnosticeres som tilbagevendende urinvejsinfektioner eller Urinvejsinfektioner men aldrig vokser ud bakterier på en urindyrkning. Stedet for en infektion i blæren, kan de have herpes læsioner i urethra (herpetisk cervicitis). Urin gør ondt, mens der passerer over disse åbne læsioner i urinrøret, fordi urinen er sur, og der er hvide blodlegemer på et urin dukkert test, fordi disse herpes læsioner producere hvide blodlegemer, så de hvide felter er opfanget af den urin, når det forlader kroppen.
5. Enhver, der ønsker at blive screenet for kønssygdomme. Typiske STD skærme ikke omfatter et herpes-test. Du er nødt til at spørge, om herpes test er inkluderet, og hvis ikke, anmode om at få den tilføjet til STD skærmen. Herpes er mest udbredte STD i USA i dag. Klamydia og kønsvorter er mere hændelse infektioner - det er der er flere nye tilfælde af disse i et år, end nye tilfælde af herpes. Men fordi de fleste mennesker i sidste ende bliver behandlet for klamydia, og de fleste mennesker klar kønsvorter virus inden for 12-24 måneder efter overtagelsen af det, og ingen går fri af HSV 2-infektion, HSV-2 er mere fremherskende STD i USA i dag.
6. Gravide kvinder, der ønsker at vide, om de er smittet eller stadig er sårbare over for genital HSV-infektion.
Der er nu fem typespecifikke, glykoprotein G baseret, serologiske tests til rådighed:
Western Blot
Den ældste test, Western Blot, blev udviklet på University of Washington af Dr. Rhoda Ashley Morrow, og i USA, er stadig kun gøres fra dette anlæg. Det er meget præcis. Prøverne kan sendes til University of Washington laboratoriet fra hvilket som helst sted i USA. For mere information, ring 206-598-6066.
HerpeSelect
Det andet og tredje test, HerpeSelect IgG for Herpes simplex 1 og 2, er produceret af Focus Diagnostics. HerpeSelect har to test formater: EIA (eller ELISA) og immunoblot. De er begge glykoprotein G-baserede prøver, præcist skelne mellem HSV 1 og 2, og er meget følsom og specifik for herpes. Den HerpeSelect er testen en kliniker ville optimalt får, når du sender blod til et nationalt reference laboratorium og anmoder om en type-specifik serologi. Følgende test-koder, der skal bruges ved bestilling af disse test på de to store nationale laboratorier. Vi er ikke i stand til at kende eller liste over koderne for mindre samfund laboratorier.
Quest Diagnostics
HerpeSelect HSV-2 ELISA: 3640x
HerpeSelect HSV-1 ELISA: 3636x
Både HSV-1 og HSV-2 (men separat): 6447x
Bekræftelse af HSV 2 ved inhiberingsassay: 17170X
LabCorp
HSV-2 ELISA: 163.147
HSV-1 ELISA: 16.489
Både HSV-1 og HSV-2 (men separat): 164.905
Biokit
Den Biokit test ser for antistof mod HSV 2, og den er en in-office testen. Blod er indsamlet ved hjælp af en finger prik, og prøven tager omkring fem minutter at køre. Det skal udføres på et laboratorium, der er certificeret på nationalt plan, men mest kliniker kontorer er ikke.
Captia
The Captia test er også gjort i ELISA-format, men i nogle undersøgelser, blev anset for at tage længere tid til påvisning af antistoffer efter infektion end HerpeSelect testen. Det er en type-specifik antistof test.
Timing
Det er vigtigt at huske, at den rette timing af test er kritisk. Lad os sige, at en person havde sex med en ny partner, og tre uger senere, fik de en blodprøve for herpes. Testen værdi kommer tilbage på 0,9, hvilket er negativt. Blodet, dog kan have været trukket for tidligt for en nøjagtig testresultat. Hvis blod gentegnes tre eller fire måneder efter seksuel kontakt, kan resultatet blive stærkt positiv.
Nogle gange får en blodprøve for herpes kan være svært. Nogle læger er stadig ikke ved om de nye blodprøver, og kan fejlagtigt fortælle patienterne, at der er ingen måde at diagnosticere herpes, medmindre de har symptomer. Undertiden den forkerte testen er bestilt som rå antigen test eller IgM test. Sommetider folk føler mærkeligt at spørge til de nyeste og bedste test. Hvis du har svært ved at få en af de nyere typespecifikke blodprøver for herpes, der er websteder, hvor du kan bestille en test dig selv. En hyppigt anvendt en, der bruger den rigtige test er www.healthcheckusa.com. Husk, du kun IgG test, ikke IgM test, der er, desværre, også tilbydes på denne hjemmeside.
Forslag om Diagnose
Hvis du har spørgsmål om de test, der har været kørt på dine vegne eller nogen del af eksamen, så spørg din kliniker. Jo mere du forstår, hvad der sker, jo mindre angst, du føler i det lange løb. En høj grad af angst under den diagnostiske besøget kan gøre det svært at tænke på de rigtige spørgsmål at stille. Hvis det sker for dig, at en liste over hvad du ønsker at vide, ringe tilbage og stille dine spørgsmål. Du kan finde din kliniker vil have mere tid til dine spørgsmål, hvis du har lavet en aftale for at gå ind for en høring.
Transmission
Genital herpes overføres fra én person til en anden ved seksuel kontakt. Seksuel kontakt omfatter samleje, oral-genital kontakt, og gnide kønsdelene sammen uden at være adskilt af tøj. Dette er også kendt som "outercourse."
Når en person har et forkølelsessår på munden (eller blot har en mundtlig infektion uden sår nu) og giver oralsex til en anden, kan en virus kan spredes fra udmundingen af den inficerede partner til kønsorganerne af den inficerede person. Modtageren af oralsex kan derefter få genital herpes. Den virustype, ændrer ikke (det er, ændrer det ikke fra type 1 og type 2), men det forkølelsessår virus vil blot leve, og muligvis igen, på kønsorganerne. Forkølelsessår har eksisteret i lang, lang tid, og nogle mennesker har svært ved at acceptere, at disse rent faktisk kan være kilden til genital herpes infektioner. Men som oral sex bliver mere almindeligt, at forekomsten af få genital herpes på denne måde, er stigende. Analt samleje kan også overføre virus til rektal-området, selv om mange mennesker, der får herpes udbrud omkring rektum og ballerne aldrig har haft analsex. Dette kan ske, når virussen bevæger sig langs en lidt anden nerve vej for at komme til overfladen af huden end langs den nerve vej, der går til kønsorganerne.
Voksne og børn kan (men sjældent gør) overføre virus fra en del af deres egen krop til en anden. Dette fænomen kaldes autoinoculation. Autoinoculation næsten altid opstår i løbet af det første udbrud, hvor immunsystemet er endnu ikke udarbejdet et immunrespons på herpes. Autoinoculation er helt usædvanlig eller mange flere børn ville have genital herpes på grund af at røre deres forkølelsessår og derefter trykke deres kønsdele som børn ofte gør. Et særligt område af bekymring er overførsel af virus fra munden til øjnene. Hvis nogen har et forkølelsessår, er det vigtigt, at de vaske deres hænder omhyggeligt mellem røre ved et ømt og gnider sig i øjnene. Spyt bør ikke anvendes til våd kontaktlinser. HSV 1, ikke HSV 2, medfører, at størstedelen af okulær HSV.
En af de sværeste ting at lære om herpes er, at der er en chance for, at virus kan overføres, når der ikke er synlige læsioner. Kvinderne kan få virus på deres livmoderhals uden sår på ydersiden af deres krop. Mænd kan få virus indersiden af urinrøret uden ydre sår. Den virus kan gives ud fra genital hud af både mænd og kvinder uden sår gennem mikroskopiske brud i huden. Dette kaldes asymptomatisk udgydelse; afgiver virus fra kroppen, når der ikke er synlige symptomer. Jo mere følsomme vores virus påvisningsmetoder bliver, jo mere Virusudskillelsen vi kan identificere sig med. Kaste varierer baseret på placering af virus og type af virus. Nedenstående figur er en retningslinje om, hvor ofte kaste sker i raske voksne.
HSV 2 genital 15-20% af dage evalueret
HSV 1 genital 3-5% af dage evalueret
HSV 1 mundtligt 18% af dagen evalueres
HSV 2 mundtlige 1% af de evaluerede

Vi ved, at op til 70% af nye tilfælde af herpes overføres fra en person, som ikke udviser tydelige symptomer på det tidspunkt, de inficerer deres partner. Forskning har vist, at asymptomatisk kaste forekommer oftere i løbet af det første år, der har herpes, end det gør efterfølgende.
Denne information om Virusudskillelsen kan præsentere svære følelsesmæssige bekymringer om seksualitet, og desværre er der ingen garantier for fejlsikre metoder til håndtering af dette prekære spørgsmål. Det er sikkert rigtigt, at mange mennesker, der har herpes har symptomatisk episoder, når de giver ud for virus, men ikke genkende dem som herpes symptomer. Vi troede i lang tid, at alle herpes var "påfaldende", hvilket betyder, at vi ville vide med sikkerhed, om en udbruddet var forekommende. Men nu ved vi at dette ikke er tilfældet, og at herpes har flere ansigter og mange af dem uigenkendelige. Sandheden er, at de fleste genital herpes symptomer er milde og meget let at overse.
Folk får ikke genital herpes fra en livløs genstand som et varmt karbad eller svømmehal. Generelt er de kemikalier i boblebad og svømmebassiner let dræbe virus. Vi anbefaler dog, at der i løbet af et udbrud, man ikke deler deres håndklæde med en anden person. Håndklæder ophold våd og varm i et stykke tid, og virus kunne tænkes at leve i et meget kort tid i dette miljø. Varmt vand og sæbe vil let dræbe den sårbare virus på overflader og tøj. Nogle undersøgelser har vist, at virus kan leve i kort tid uden for kroppen, men der er ingen dokumenterede tilfælde af nogen kontraherende herpes fra en livløs genstand.
Folk ofte gerne vil vide hvad chancerne er for at få herpes fra en anden person. Samlet set, er risikoen omkring 10% om året, at en smittet mand ville sende HSV 2 til en ikke-inficerede kvindelige. Dvs. hvis 100 smittede mænd var der en-til-ville det ene køn, med 100 ikke-smittede kvinder, omkring 10 kvinder blive inficeret pr år. Hvis situationen var omvendt, ville omkring 4-inficerede mænd får herpes i et år fra smittede kvinder. Vi har ikke gode undersøgelser af samme køn par transmissionshastighed som seksuel praksis i samme køn par variere en hel del, der gør nøjagtig transmissionshastighed mere vanskeligt at opnå.
De undersøgelser, der gav os de numre, der var baseret på følgende kriterier:
1) Ingen sex i udbrud,
2) Ingen daglig antiviral medicin og,
3) Ingen regelmæssig brug af kondomer.
En undersøgelse gennemført i sommeren 2002 vurderes, om antiviral behandling, tages dagligt, kan reducere risikoen for overførsel af HSV 2 fra en inficeret partner til en ikke-inficerede en raske, heteroseksuelle voksne over 18 år. Personen med herpes fik enten valtrex 500 mg dagligt eller placebo (en sukkerpille eller uvirksomt stof). Undersøgelsen fulgte par til et samlet beløb på 8 måneder, tegning blodet fra inficerede partner månedlige at lede efter infektion. Undersøgelsen fandt, at vedtagelsen af Valtrex daglige reduceret transmission med 48% i forhold til placebo.
Vi ved, at kondomer også reducere risikoen for overførsel af cirka halvdelen. Kondomer synes at give en smule bedre beskyttelse for ikke-smittede kvinder, end de gør for ikke-smittede mænd.
Når både kondomer og antiviral terapi anvendes, kan transmissionshastighed blive reduceret betydeligt. Selv da er der en lille chance for, at videregivelse kan forekomme.
Behandling
Der har været mange forsøg på at finde en kur mod herpes, men til dato ikke har nogen permanent kur er fundet. Har dog store fremskridt på at behandle sygdommen, og forskningen er konstant som foregår på alle aspekter af infektionen.
Antiviral behandling
I 1985 blev den første af den mundtlige antivirale lægemidler til rådighed til almindelig brug. Der er nu tre antivirale lægemidler til rådighed i USA: aciclovir, Valtrex (Valacyclovir) og Famvir (famciclovir). Alle tre lægemidler virker lige godt, når det tages som anvist. Der kan dog være opfyldt fordele for medicin, der kræver mindre hyppig dosering, fordi hvis man nødt til at tage dine piller mindre ofte du skal nok blive bedre til at tage dem. De vil derfor, "at fungere bedre."
Den antivirale midler kan tages i én af tre måder: For det første episode terapi, episodisk behandling (de tager af medicin ved udbrud alene), og forebyggende behandling (tager medicin hver dag). De to første anvendelser af narkotika forsøg på at forkorte og sværhedsgraden af en specifik udbrud. Tager medicin ved udbrud, enten første-eller fremtidige problemer, har ikke vist at påvirke fremtidige gentagelser satser af herpes.
Den tredje brug af stoffet, for bekæmpelse af udbrud (dvs. at forhindre i at komme), anbefales til alle, der har hyppige udbrud, som er generet af dem, eller som har en ikke-inficerede partner. Studier med disse lægemidler har konstateret, at 80-90% af de mennesker, som tager stoffet for undertrykkelse have reduceret hyppigheden af udbrud eller ikke har udbrud, mens du tager stoffet. Virussen er stadig til stede i kroppen, og, efter at stoffet er stoppet, udbrud og udgyde vende tilbage til et normalt niveau. Selv om risikoen for asymptomatisk udgydelse kan begrænses betydeligt ved den medicin, det er ikke stoppet helt.
En antiviral medicin virker noget som dette: det stof, præsenterer sig selv til herpes virus, som er et grundstof, som virus behøver for at reproducere sig selv. Men det er egentlig bare en falsk, og når virus forsøger at gengive efter at det tager op til medicinen, kan det ikke. Virussen kan ikke dø helt, men det gengiver ikke reelt enten.
Ingen af de antivirale midler har vist sig sikker i brug hos gravide kvinder, men data er blevet indsamlet om brug af antivirale midler under graviditet, og de fleste obstetriske klinikere bruger medicin suppressively i den sidste måned af graviditeten for at forsøge at forhindre udbrud og / eller afgivelse nær leveringstidspunktet. Hvis en kvinde skal blive gravid, mens De tager antiviral medicin, bør hun stoppe brugen og konsultere hende kliniker.
Aciclovir (generisk)
Denne anti-viral medicin blev første gang godkendt af FDA, som en lokal behandling for første gang udbrud. Den aktuelle fløde form af medicin viste sig at forkorte det første udbrud meget lidt, men det havde ingen effekt på de efterfølgende udbrud. Aktuel aciclovir har ingen nyttig plads i behandling af recidiverende genital herpes.
Oral aciclovir er indiceret til brug i en af tre måder:
Første gang udbrud: 400 mg tre gange dagligt i 7-10 dage.
Gentagelser: 400 mg tre gange dagligt i 5 dage eller 800 mg to gange dagligt i to dage.
Suppression: 400 mg to gange om dagen hver dag.
Aciclovir er også tilgængeligt til intravenøs brug hos spædbørn og voksne, for hvem en mere aggressiv behandling er nødvendig. Det fås i flydende form til personer, der har svært ved at sluge piller.
Valtrex (Valacyclovir)
Denne FDA-godkendt medicin kan anvendes til første udbrud, for tilbagevendende udbrud, og for undertrykkelse. Det er også godkendt til at reducere risikoen for smitte af genital herpes fra en smittet person til en ikke-inficerede en.
Første gang udbrud: 1000 mg to gange dagligt i ti dage.
Tilbagevendende udbrud: 500 mg to gange dagligt i tre dage.
Suppression: 1.000 mg én gang dagligt for folk, der har 10 eller flere udbrud om året. 500 mg én gang dagligt for folk, der har 9 eller færre udbrud om året. Det er tages hver dag.
Famvir (famciclovir)
Dette antiviral medicin er blevet godkendt af FDA for tilbagevendende sygdom og undertrykkelse. FDA har ikke godkendt Famvir for første episode behandling, selv om CDC ikke beskrive en dosering til dette formål:
Første gang udbrud: 250 mg tre gange dagligt i ti dage.
Tilbagevendende udbrud: 125 mg to gange dagligt i fem dage.
Suppression: 250 mg to gange om dagen hver dag.
Behandlinger, som kræver yderligere test for at fastslå deres effektivitet ved behandling af genital herpes
L-Lysin er en naturligt forekommende aminosyre, der findes på helsekostforretninger. Undersøgelser har ikke vist, L-lysin at være effektive til at forebygge eller afkorte herpes udbrud. Men nogle mennesker rapport gunstige resultater. Sandsynligvis et tilsvarende eller større antal rapport ingen forbedring samtidig med L-lysin. Der er ingen kendte skadelige virkninger fra træffes rimelige doser af L-lysin. En større undersøgelse er nødvendig for at afgøre, om der er nogen fordel af at tage dette næringsstof dagligt.
Resiquimod er en immun modulator, hvis søster stof, Imiquimod eller Aldara, har vist gode resultater ved behandling af kønsvorter. En undersøgelse viste nogle begrænsede fordele, mens du bruger resiquimod til behandling af genital herpes.
Andre Behandlinger
Der er også behandlinger for herpes, der ikke involverer lægemidler. Rimelige forsøg på at mindske spændingerne og stress kan være en fordel for nogle mennesker. Øvelse bliver en stadigt mere populær måde at rejse en ånder. Counseling, afslapningsteknikker, massage og meditation alle falder i denne kategori. Før betale $ 100 tilbage plus i timen for rådgivning, men , kontrollere prøvelse for de terapeut. En troværdig faglig ikke bliver fornærmet, når du spørger om hans eller hendes kvalifikationer. På den anden side passe på en medicinsk person, der siger, at tilføje en psykologisk tilgang til behandling af en fysisk sygdom, er det rene vrøvl. 

Behandlinger vist sig at være ineffektive i Treating Herpes
Der er nogle behandlinger for herpes, der er blevet prøvet og har vist sig at være til nogen nytte. Disse behandlinger omfatter:
Ether
Chloroform
Neutral Red Dye Med Light Activation
Lithium succinat Cream
BHT
Glossypol
Proflavine
Koppevacciner Vaccine (kan også være skadelig)
Bacillus Calmette-Guérin (BCG) Vaccine
Influenzavaccine
Poliovaccine
Symptomlindring
De fysiske symptomer på herpes kan variere fra meget smertefuldt til let irriterende for slet ingen. Forslag til at afhjælpe nogle af de symptomer, er inkluderet i dette kapitel. Disse er ikke helbreder, og de forslag, er ikke verificeret af videnskabelige forsøg.
Løsthængende tøj, bomuld undertøj
Virkningsmekanisme: giver luft til at cirkulere mere frit omkring kønsdelene. Denne hastigheder tørring af læsioner og reducerer chaffing. Syntetiske stoffer ikke "ånde" godt. Kvinder: brug strømpebukser med bomuld crotches når det er muligt. Bedre endnu, slid længere nederdele uden trusser.
Anvendelse: selvforklarende
Forholdsregler: Ingen
Tilgængelighed: overalt
Pris: afhænger af, hvordan mode du er!
Tørring agenter, som Burrow's løsning, og majsstivelse
Virkningsmekanisme: hastigheder tørring af læsioner ved at absorbere overskydende fugt.
Brug: Opløs tørring agenter i vand, ved hjælp af anvisningerne på pakken. En god metode er at bruge et SITZ vandbad (en lille mængde vand, der bruges til at suge det genitale område kun i modsætning til hele kroppen.) Drys majsstivelse let hen over kønsdelene .
Forholdsregler: iblødsætning for ofte eller for længe, kan gøre udbrud værre. To 15-minutters iblødlægning en dag er nok nok.
Tilgængelighed: kan købes hos din lokale apotek. Særlige SITZ badekar er også tilgængelige - nye mødre med ondt i masker og mennesker med hæmorider også købe disse bøtter, så du behøver ikke føle sig selvbevidst.
Pris: $ 1,00 til $ 5,00
Bemærk: En kroppens samlede varmt bad kan hjælpe læsioner føle sig bedre og være afslappende. En boble bad, dog kan irriterende.
Sprays, der indeholder bedøvelsesmiddel (smerte drab) agenter
Virkningsmekanisme: spray anvendes på huden, de nerveender det rører vil midlertidigt blive bedøvet. De samme produkter sælges til at lindre smerter af solskoldning, hæmorider, og andre hudproblemer, der producerer smerte.
Anvendelse: ved hjælp af en spray gør det muligt at undgå at røre ved læsioner.
Forholdsregler: spray kan forårsage hudirritation på nogle mennesker.
Tilgængelighed: kan findes i købmænd og supermarkeder. Disse produkter indeholder generelt en aktiv ingrediens, der ender på-Caine (f.eks xylocaine, procain, osv.) Spørg på apoteket om vejledning i at vælge et produkt, hvis du har problemer med at vælge.
Cost: $ 5.00
Her er nogle forskellige forslag til symptomlindring, der kan lyde lidt mærkeligt, men ikke arbejde for nogle mennesker.
Garvesyre: findes i sort te, har vist sig at være nyttig til at reducere kløe og smerter. Løs te kan puttes i badet, eller en fugtig tepose kan placeres mod sår svarende til, hvordan det anvendes til solskoldning at mindske smerter.
Ice: anvendes direkte på det område, som udbruddet er blevet rapporteret af nogle folk til at mindske graden af et udbrud, og, hvis det anvendes under prodrome kan standse udbruddet i at komme på. Du kan have svært ved at forestille is på kønsdelene, men det er ikke svært at gøre. Sæt nogle knækkede isen i en plastikpose, binde den stramt ud, og pak det ind i et tyndt håndklæde. Du har nu en ispose. Sæt det i dit undertøj til at holde det på plads. Mundtlig udbrud kan også blive hjulpet af is ansøgning.
For kvinder, især kan urin passere over læsioner forårsage en stikkende, brændende fornemmelse, som den sure urin kontakter åbninger i huden. Hælde vand over kønsdelene, mens tisser, eller tisser i en balje med vand (en SITZ bad ville også arbejde) , hjælper fortyndes syre og skyller det væk. Øget væskeindtagelse vil også gøre urinen mindre koncentrerede og mindre tilbøjelige til at brænde.
Vacciner
En vaccine til beskyttelse mod infektion med herpes simplex virus er i øjeblikket testes i USA. Det er en sub-enhed rekombinant type vaccine, hvilket betyder, at det kun indeholder en lille del af virus 'genetiske materiale. Vaccinen er kun effektiv hos kvinder og kun for de kvinder, der er negative for både HSV 1 og 2. En stor - skala forsøg med denne vaccine blev indledt i 2003. Denne vaccine vil ikke hjælpe en person, der allerede har herpes, men hvis det vist sig effektive, kan være nyttige for kvinder, som oensker at mindske deres chancer for at pådrage sig det. Hvis du eller en partner er interesseret, skal du kontrollere, om der er en vaccine forsøg i gang i dit område på: https: / / web.emmes.com / undersøgelse / vid / herpevac /
Der er også terapeutisk vaccine forsøg i gang for dem, der allerede er inficeret med HSV-2. Målet for en terapeutisk vaccine er at styrke kroppens immunforsvar til at herpes og nedsætte frekvensen med hvilken kaste eller udbrud.
Telling Nye Partnere
Nogle mennesker rapport, at det at have herpes har ændret den måde, de begynder et seksuelt forhold. Hvis du ikke er i øjeblikket involveret i et forhold, er spørgsmålet om at fortælle nye partnere vil komme op. Det er vigtigt at oplyse din herpes status til nye seksuelle partnere forud for at have sex. Når du træffer beslutningen om at offentliggøre disse oplysninger, er det nyttigt at sætte sig i andres sko - ville du have ønsket at vide inficerer din partner havde herpes, før du havde sex med ham eller hende? Telling alle fremtidige partnere, der er bedst for mange grunde .
For det første vil de have mulighed for at træffe en informeret beslutning om fremtiden for deres eget helbred. Herpes betyder noget forskelligt for forskellige mennesker. For nogle, kan det være ret skræmmende, for andre er det ikke en big deal. For eksempel, som en kvinde, der forsøger at blive gravid ville se herpes på én måde, mens en kvinde, der ikke vil have flere børn ville se det i en anden. En person, som du lige har mødt samme aften muligvis ikke ønsker at tage den samme risiko at en person, du har kendt i lang tid ville være villige til at tage.
Andet, hvis du ikke fortælle en partner, før du har haft sex, er spørgsmålet om tillid kommer op. De vil med rette spørge, hvad der ellers har du ikke fortalt dem om dig selv. Desuden tager det meget energi væk fra et forhold til at skjule noget, der er vigtigt.
For det tredje, kan du nægte din partner mulighed for at være positive over for dig omkring et følsomt emne.
For det fjerde, kan du have den typiske og unøjagtige tro på, at du vil få svært ved at finde en partner, der vil acceptere dig med din herpes. Fortælle en fremtidig partner vil afprøve gyldigheden af denne tro. Vores erfaring viser, at langt flere mennesker accepterer seksuelle partnere med herpes end at afvise dem. Dette er klart forbundet med den form for forhold, de har etableret forud for "at få nyhederne."
Så hvordan kan du faktisk fortælle nogen, at du har herpes? Find en tid, hvor de to af, kan du være alene. Det er bedre at opdrage emnet længe før du er stærkt i forspil. Snarere vælge et tidspunkt, hvor det ser ud som om tingene kunne eventuelt blive seksuelt, men endnu ikke har fået der. Du kan vælge at begynde med at sige noget, "Det ser mere og mere ligner vores forhold udvikler sig til noget seksuelt. Før det sker , Jeg har brug for at fortælle dig noget, som kan præsentere os for en udfordring. jeg har genital herpes. "Forvent ikke, at det første gang du gør det du vil være cool, rolig, og indsamlet. Du kan endda fortryde når eller to gange før de kan få denne snak.
Når du fortæller nogen, vælg dine ord med omhu. Undgå ord som "forfærdelige, uhelbredelige og utroligt smertefuldt." Prøv at være så rent faktisk, som du kan. Hvis det hjælper, praksis foran et spejl, eller prøv din tilgang først på en nær ven.
Vil du føler dig som akavet at fortælle nogen, du var diabetiker, eller havde en hjertesygdom? Sandsynligvis ikke, men dette synes anderledes, fordi det indebærer seksualitet. Statistikker viser, at flere sex-partnere man har, jo mere sandsynligt er det, at du vil få en seksuelt overførte sygdomme. Men husk, i dette tilfælde, det tager kun en seksuelt forhold til at optage en infektion, der bliver hos dig for livet.
Så snart du har givet nogen nyheder, hvad det næste? Forestil dig, de skal bare sidde der og se bedøvet. Du vil måske sige: "Ved du hvad herpes er, har du hørt meget om det?" Vi synes, det er meget nyttigt at have nogle forslag til bøger de kan læse - det én for eksempel! Eller de kunne ønske sig at se patienten rådgivning DVD på vores hjemmeside. Lad os sige, at de ser på dig med stor lidenskab, og siger hurtigt, "Det gør ikke noget. jeg »m klar til at sove med dig, uanset hvad du har." Lyder fristende - en øjeblikkelig accept. Men tænk over årsagen du fortalte dem - en chance for dem at lave en velgennemtænkt valg. Det er svært at gøre på stående fod. Den sidste ting, du har brug for dem til at vågne op om morgenen og beklager deres impulsivitet.
En mulighed kunne være at sige: "Faktisk ville jeg gerne have dig til at tage lidt tid at tænke over det. Hvis du stadig ønsker at være sammen, lad os bare sove sammen, men hold ud på grund af køn, indtil du har haft tid til at fordøje det et lille stykke tid. "Ja, en anden mulighed er, at de vil sige:" Wow, jeg var bekymret for at bringe , at op, men jeg har herpes, too. "Hvis du både har samme virale type herpes, behøver du ikke længere bekymre dig om virus passerer frem og tilbage.
Lad os sige, at de ser på dig med chok og siger: "Jeg kunne ikke muligt at tage risikoen for at få herpes. Du er en dejlig person, men jeg tror, jeg vil sige godnat nu." Så det værste scenario er kommet til at passere, og du føler dig såret og besejret. Prøv at tage lidt tid og få lidt perspektiv. De var afvise herpes og ikke dig som en total person. Det er vigtigt at huske på, at afvisningen ikke gøre dig noget mindre værd som person. Du kan blive frataget et forhold, som du virkelig gerne ville. Men der er andre mennesker, der vil acceptere dig og risiko. Næste gang, eller den tid efter, at tingene vil gå bedre.
Lad os sige, at de i stedet brug for lidt tid på at tænke over det. De har ikke krav på et par dage, og når de gør, synes de mindre lidenskabelig og mere som en ven. Det vigtige er, at give dem tid. Husk, at du fortalte dem, så de kunne træffe et valg. Nogle mennesker kan gøre det hurtigere end andre. Hvis forholdet behager dig, er det nok værd at vente på at se, hvad der vil ske næste. Lad os sige, du beslutter dig til at sove sammen og forholdet falder fra hinanden en måned senere. Nogle mennesker hurtigt sige: "Nå, det var herpes. Han eller hun bare ikke kunne klare det." Måske var det, men herpes kan blive en undskyldning for forholdet ikke fungerer, når det i virkeligheden ikke havde noget at gøre med, hvordan tingene fungerede ud. Det er en fristelse til at stoppe ser på andre aspekter af, hvordan du fungerer som en partner og kun fokusere på de konsekvenser af herpes.
Næste afsnit af denne bog er forfattet af Dr. Ricks Warren, en psykolog i privat praksis i Portland, Oregon. Han har rådgivet mange mennesker med genital herpes i årenes løb, og tilbyder en unik indsigt i effektive strategier for at håndtere de psykosociale spørgsmål omkring genital herpes. Du vil sætte pris på hans ned-på-jorden råd og praktiske forslag.

Besvar