Er chancen stor for at smitte uden forkølelses sår?

Forum for søde mennesker med et sår på læben
Besvar
Kirstine

Er chancen stor for at smitte uden forkølelses sår?

Indlæg af Kirstine »

Hej :D
Jeg er en ung pige der har herpes 1(forkølelses sår)
For mig er selve såret ikke særlig slemt, jeg passer bare på ikke at dele glas med nogen også vidre. Jeg får heller ikke forkølelses sår særlig tit, måske 2-4 gange om året og kun et enkelt. Hvad der bekymre mig mest er det at smitte andre.
Jeg har læst at 5% af tiden hvor man ikke har et forkølelses sår er man stadig smitbar, og det bekymre mig extremt. Jeg mener hvordan kan jeg kysse nogen, når jeg ved der er en lille chance for at de får en virus der er umulig at komme af med?

En anden ting er at jeg for et halvt års tid siden fik to rimlig slemme forkølelses sår(det i sig selv var mærkeligt, siden jeg kun en gang før har fået to på samme tid, og det var første gang virussen viste sig) det tog længere tid end normalt for dem at gå væk og da de endelig forsvandt efterlod de et ar, huden er en lille smule mørker end før. Jeg troede ikke at forkølelses sår efterlod ar?

Hvis nogen kan svare på mine spørgsmål ville jeg virkelig være taknemmelig :)

Kristian
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 35
Tilmeldt: 26. jan 2008, 12:16

Re: Er chancen stor for at smitte uden forkølelses sår?

Indlæg af Kristian »

Hej.
Der er meget delte meninger om hvor vidt man kan smitte uden at have et udbrud. Der en en masse indlæg om dette emne her på forum'et.
Jeg tror personligt mere på at man faktisk har et udbrud der blot er så lille at man ikke anser det for at være et udbrud, men måske tænker at der er en rift. At man ikke smitter når man ikke har et udbrud.

Det vigtigste er at din kæreste ved at du har det, og han har taget stillingen til risikoen. Så deler han også ansvaret med dig, hvis han skulle blive smittet.
Når han ved det, så kys på livet løs. Livet er fuld af farer. Det skal ikke ødelægge glæden ved kærlige kys.

Besvar