Erfaring med influenza vaccine

Forum for søde mennesker med et sår på læben
Besvar
MortenCL
Indlæg: 2
Tilmeldt: 19. nov 2018, 08:53

Erfaring med influenza vaccine

Indlæg af MortenCL »

Hej jeg er en mand på 57 som har lidt af Herpes udbrud siden jeg var barn. Mine udbrud er blevet voldsommere jo ældre jeg er blevet.

Da jeg var barn havde jeg mine udbrud på læberne. Da jeg blev teenager begyndte jeg at få udbrud i det ene øje. Senere er mine udbrud spredt sig til munden og tandkød med tandpine til følge. Jeg er også ramt af blister i munden under mine udbrud. Når jeg har kraftige udbrud får jeg blodsprængninger i øjet. Jeg har også ubehag i kroppen, som minder om influenza og småfeber.

Medicin får jeg alt hvad man kan få af piller, creme til læber og til øjet. Jeg er konstant på kur med Zovir piller (eller lignende præparater) for at holde mine udbrud nede.
Glemmer jeg at tage pillerne et par dage, kan jeg mærke at der er et udbrud på vej igen.
Jeg har søgt på nettet om der snart findes en kur som kan hjælpe, - men finder intet.

For en måned siden fik jeg en Influenza vaccination. Efterfølgende har jeg oplevet at mine udbrud er blevet mindre i styrke, for til sidst at stoppe fuldstændig, hvor jeg nu har været symptomfri i 3 uger nu.
Sidste år blev jeg også vaccineret og blev også symptomfri det meste af vinteren. Desværre vender udbruddene tilbage igen, men i de 3-4 måned vaccinen virker er jeg fri for udbrud, hvilket er dejligt.

Er der andre som har fået Influenza vaccination og som oplever at udbruddene stopper, eller er det kun hos mig det har den virkning?

leaa96ab
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 44
Tilmeldt: 20. jan 2016, 05:45

Re: Erfaring med influenza vaccine

Indlæg af leaa96ab »

Hej Morten. Det lyder interessant,at influenzavaccinen undertrykker udbrud hos dig. Måske, det har noget generelt virusundertrykkende i sig (?). Jeg har ofte fået vaccinen, men præcis i disse år, siden jeg i en sen alder (37/38) blev smittet, har jeg faktisk ikke fået vaccinen. Måske skulle jeg prøve, hvis jeg kan nå det. Jeg har, som du, næsten haft konstante udbrud, dog af type 2. På læben og øjet også, såvel som genitalt desværre. Men udbrudene ved øjet har været særligt smertefulde. Har taget så megen anti-virusmedicin,at det er holdt op at virke. Har også taget mange ekstra vitaminer og kosttilskud, men intet har hjulpet. Har læst,at nogle mangler et protein i ens dna og at dette kan gøre, man ofte har udbrud. Men der mangler generelt megen forskning i herpes, mener jeg. Men mange tak for tippet. Vi mä stadig håbe på en permanent kur en dag <3 Mvh. Leyla.

MortenCL
Indlæg: 2
Tilmeldt: 19. nov 2018, 08:53

Re: Erfaring med influenza vaccine

Indlæg af MortenCL »

Ja det er dejligt at jeg oplever mine udbrud er aftaget. Men jeg ved de vender tilbage igen, så jeg nyder den pause som vaccinen har givet mig.

Du skriver at du har udbrud omkring øjet, har du prøvet Zovir salve til øjet, jeg syntes det dæmper ubehaget meget.

LiseT
Indlæg: 2
Tilmeldt: 15. maj 2019, 02:31

Re: Erfaring med influenza vaccine

Indlæg af LiseT »

Jeg synes det er ret vigtigt, at vi får en redegørelse for hvad, der som aktivt stof i vaccinen, kan forebygge herpesudbrud. Det er nærmest umuligt at finde nogen data omkring de ting, der diskuteres i denne tråd - men jeg synes det er værd at dykke videre ned i. Der forskes på nuværende tidspunkt i en vaccine mod HSV-2 - men den har kun virket på dyr indtil videre. Kilde: https://herpesfree.dk/forebyggelse-og-behandling/

For mig har lysin kapsler haft samme virkning som den, du har haft med din influenza vaccine. Jeg håber af hele mit hjerte, at de finder en vaccine til både HSV-1 og -2. Det ville gøre livet meget lettere for omtrent halvdelen af alle danskere.

Besvar